Nezih Tuncay kimdir ?


Nezih Tuncay, (d. 1945, İstanbul), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı. Hakkını Helal Et dizisinde İbrahim Abi rolünü oynamaktadır.


1965 yılında Avni Dilligil Tiyatrosu'nda sanat yaşamına başlayan Nezih Tuncay, Arena Tiyatrosu, Sezer Sezin Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Tiyatrosu, Lale Oraloğlu Tiyatrosu'nda çalışmasının ardından uzun süre Devekuşu Kabare topluluğunda kaldı. Çalışmalarını tiyatro ile sınırlı tutmayan Tuncay, 1984 yılından itibaren kamera karşısına geçerek sinema ve dizi filmnlerde de rol aldı. Aynı zamanda seslendirme çalışmaları yapan sanatçının bir de senaryosu bulunmaktadır.

Filmografisi

* Kınalı Kuzular: Üç Kardeş - 2007
* Hakkını Helal Et - 2007
* Yaprak Dökümü - 2006
* Tutkunum Sana - 2006
* Naciye'yi Kim Sevmez - 2005
* Kayıt Dışı - 2005
* Döngel Karhanesi - 2005
* Kalbin Zamanı - 2004
* Türkmen Düğünü - 2004
* Ömerçip - 2003
* Şarkılar Seni Söyler - 2003
* Peki Olur Şekerim - 2003
* Rus Gelin - 2002
* Mahallenin Muhtarları - 1992
* Portatif Hüseyin - 1991
* Kaçamak - 1987
* Dikenli Yol - 1986
* Patron Duymasın - 1985
* Kaptan - 1984



Mürşid Ağa Bağ Kimdir ?



Mürşid Bağ : Dizi ve Sinema oyuncusu ve şu zamanda yayınlanan Hakkını Helal Et dizisinin Murat karakterini canlandıran kişi .

Devlet Konservatuvarı'ndan 1993 yılında mezun olmuştur. 2 yıl çalıştığı Şehir Tiyatroları'ndan kadro alamadığı için ayrılmak zorunda kalmıştır. Televizyon ekranına ise Alıştık Artık adlı programla başlamış ve ardından Affet Bizi Hocam ve Kurt Kapanı adlı dizilerde rol almıştır.Daha sonra Kınalı Kar ve Mihrali dizisinde görev yapmıştır.2008 yılında ise Samanyolu TV'de yayınlanan Hakkını Helal Et dizisinde başrol oyuncusu olarak Murat karakterini canlandırmaktadır.

Hakkını Helal Et Dizisinde My Name is earl'nin başrol karakteri ile benzetildi.Bununla ilgili heryerde söylentiler dolaştı.Dizinin yapımcısı ise bunu sonradan fark ettiklerini söyledi.Kesinlikle hiç bir ilişkisinin olmadığını söylediler .

Mürşid Bağ; oynadığı Yeşeren Düşler, Şeytan, Kurt Kapanı, Alıştık Artık, Mihrali gibi dizi ve sinema filmleri sayesinde tanınmıştır.Mihrali karakteri ile ilk olarak adını duyurmuştur .



Hakkını Helal Et Dizisi Resimleri


Samanyolu TV ekranlarında çıkan Hakkını Helal Et Dizisinin ekran görüntüleri